webdesign: © VandeKampbergen

Ik kom uit het onderwijs. Jarenlang las ik met liefde voor en vertelde ik in de klassen eigen gemaakte verhalen. Ook maakte ik poppenkast- voorstellingen voor de klas. Omdat ik een cursus had gevolgd om les in drama te geven, werd het mijn taak om dit in de hele school te onderwijzen. Daarna werd het drama persoonlijk en  verliet ik na 26 jaar het basisonderwijs met een burnout. Anderhalf jaar was ik thuis.
Maar in die tijd zat mijn creatieve geest niet stil en zocht het een uitweg in korte verhalen schrijven. Daar deed ik ook een cursus voor op de Volks Universiteit. Uiteindelijk werd ik na vier jaren in het Speciaal Voortgezet Onderwijs, Ambulant Begeleider in het Voortgezet Onderwijs voor jongeren met een psychiatrische stoornis.

Ik heb aan verschillende vormen van toneel gedaan, waaronder ook theatersport. Maar telkens was dat net niet wat ik zocht.

Tot op een zomer ik in Buitenkunst hoorde van een verhalenverteller, een vriendin vertelde me over een boek van een verhalenvertelster. Die zomer regende het verschrikkelijk. Gelukkig kreeg ik van een vriend een hele stapel oude tijdschriften waaronder  Ode. De eerste die ik opensloeg, ging ……over verhalenvertellers. Toen gebeurde er iets geks. Ik kreeg het warm in de hartstreek, wat gebeurde hier….? Het was net of er allemaal lijntjes waren die bij elkaar kwamen en één woord vormden: VERHALENVERTELLER.

Toen ging ik snuffelen op het internet en in boeken, vond een vriend die gedichten en muziek maakt bereid om samen te werken. Zo  speelden we samen op mijn verjaardag de eerste voorstelling voor publiek. Ik volgde diverse workshops bij professionele vertellers en zo kwam mijn  verhalentheater tot stand.

De verhalen die ik vertel zijn bestaande maar ook veel eigen geschreven werk omdat ik dan (nog) beter aan de doelgroep of wensen kan voldoen.


Wie is Naomi Stern

entree.html
Verhalen.html
Fotos.html
Wokshops.html
Contact.html
Links.html

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in mijn gastenboek. Het opent als je hieronder klikt

Voorstellingen.html